20 feb. 2010

En trevlig kväll......det tackar man förGårdagskvällen tillbringades hos dottern med sambo. Det bjöds på mat som sambon lagat, fantastiskt gott med nybakat bröd till. Han är en tusenkonstnär den där sambon. Och som svärmor kan man väl bara säga en sak. Svärmorsdröm.
Svärmorsdröm = ung man med fördelaktigt utseende, behagligt sätt, god utbildning etc, som varje mor måste önska som make åt sin dotter.
Så står det i ordboken.
Jag vill nog definiera det lite annorlunda.
Svärmorsdröm = ung man som jag ser gör min dotter lycklig, sen får han se ut hur han vill, fattig eller rik. Han ska helst tolerera svärmor också om det är möjligt.

Båda döttrarna har gjort bra val, i mina ögon. Jag gillar verkligen deras sambos. Jag undrar om det går lika lätt den dagen sonen ska välja någon att leva med. Tänker man olika vad gäller söner och döttrar i deras val, eller? Kommer jag vara mer kritisk den dagen? Jag vet inte hur jag kommer att reagera men har förhoppningar om att det nog ska gå lika bra.

Förresten, kan man säga svärmorsdröm om en svärdotter också???? Det borde man väl????

- - - -

3 kommentarer:

eva sa...

Klart att även sonens val blir en svärmorsdröm! Samma kriterier gäller ju. Och även "sonens val" kommer att få en bra svärmor!
Kram från far o mig

Raija Wernkvist sa...

Hej.Har nu flyttat min blogg till http://raija.mono.net/
Har också lagt in en prenumenation nu på din sida.Har saknat dig.Allt gott.Raija
Härligt inlägg om svärmors dröm.Tack

Cora sa...

eva: Kram till er också.

Raija: Tack!
Trevlig hemsida du öppnat, det är roligt att du delar med dig av dina bilder.