5 feb. 2009

....gårdagens bild


Bilden jag hittade på "Skrattnet" igår fick mig att minnas tapeten i en lägenhet jag bodde i på 80-talet. Som tur var, var den placerad i sovrum nr 2, som var tänkt som barnrum men mest fungerade som skräprum. Kanske hade med tapeten att göra.
Tapeten var grön med små vita blommor som satt med jämna mellanrum. För att kunna vistas i det rummet var man nästan tvungen att ta sjösjukepiller innan man gick in.

Annars var det en trevlig lägenhet, fast målad och tapetserad helt i 70-talsstil. Sovrum nr 1, bruna tapeter med stora stilistiska vita blommor (de gick i alla fall inte till anfall) vardagsrum i en skön grön färg.
Köket, som jag när vi flyttade in befallde sambon att snarast måla om, gick i orange. Köksluckor i orange, tapet i orange och grönt samt ett mossgrönt golv. Jag hatade det vid första anblicken.
Men när vi bott där ett tag och ingen ommålning blivit gjord vande jag mig och till slut älskade jag det köket. Det var så varmt och ombonat i hela sin oranga utsmyckning.
Där tillbringade jag många vakna nattimmar med en nyfödd dotter. Där höll sig väggarna på plats till skillnad mot skräprummet.

Bjuder på ytterligare en snurrig bild från Skrattnet.se

Inga kommentarer: