29 okt. 2008

...Tillit....


Tillit, är ett okomplicerat ord. Så lätt att skriva. bara några t:n, i:n och några l. Man kan vända det och det blir fortfarande vad det har varit.
Varför är det då så svårt att känna det?


Slår man i ordboken så står det, tillit = det att en person litar på en annan. En synonym är förtroende som förklaras; det att tro och lita på att någon är förmögen att handla (intellektuellt och moraliskt) korrekt.


Jag tror.

Att känna tillit är att kunna lämna ut sig själv fullständigt. Kasta alla gamla ryggsäckar och rädslor långt ner i ettt djupt hål i marken och gjuta ett lock däröver.

Att hitta hjärnans "resetknapp" så man kan se, känna och höra med oförstörda sinnen.

Att känna tillit till livet eller till en person är mycket svårare än att "klicka" ner några bokstäver (och det är tillräckligt svårt, tycker undertecknad).
Att jag skulle må så mycket bättre om jag kände tillit oftare.Lite extra vetande:

Tillit är också namnet på en sedimentär bergart som bildas genom att morän litifieras. Tillit är således spår av en äldre nedisning i det område där den hittas och är såleds viktig för att förstå de naturliga variationerna i klimatförändringarna som har skett under jordens historia. I Sverige kan man framförallt hitta tillit i fjällkedjan.

Inga kommentarer: