16 maj 2009

....Morgonchock


I dagens EK finns en insändare om ungdomsläger i Täby.

Täby kommun ska tydligen ordna en veckolång sommarkurs för flickor i åldern 11 - 13, ett läger som kallas "Girl & the city". På kursen ska man besöka modehus, lyxiga shoppinggallerior, göra färganalys och dricka kaffe-latte varje dag.


Mats Bluckert är fritidskonsulent i Täby och den som kom på idén.

- Åtmistone i Täby börjar flickor i den åldern intressera sig för att åka till stan och gå i affärer, säger han

Han forsätter med: - Det finns något väldigt känsligt i flickor och deras intressen. Men jag menar att man kan försöka få in diskussioner om ideal från andra hållet. Är flickorna för smala får vi väl stopp i dem en bakelse... om du förstår vad jag menar.


Vad då, förstår????....Det där sista vill jag inte ens försöka förstå. Vad är det för puckade typer som får mandat att bestämma sånna här saker.

Jag mår illa.


Vad är det för fel på att försöka få barnen att just vara barn? Jag vet att de kan allt det där redan som det står i Metro. Det är ju inte så underligt. De bor ju mitt i smeten av shopping och snevridna ideal.

Så varför inte sattsa på ett sommarläger där man får en annan vinkel av livet.


Nej ut med dem på landet istället. Låt 11 - 13-åringarna få krama lamm och dricka mjölk istället så kanske de växer upp och kan ta klokare beslut än politikerna i Täby kommun.


Vad är det för fel på ett scout-läger????

3 kommentarer:

Raija Wernkvist sa...

Tack för detta inslag.Kunde inte tro att karln var på riktigt.Detta sätt att kopiera Sex & the City gör mig misstänksam på copy cat Mats Blukerts ideal.Jag skulle nog inte låta honom ens ta hand om min undurlat om jag hade någon.
NÄE..Släpp ungarne loss det är vår.

Cora sa...

Ja det var så jag satte kaffet i vrångstrupen.

Anonym sa...

Det ingen vet är att det egentligen var den dåvariga chefen Birgitta Olsson och hennes egen dotter som är fritidsledare som kom på denna galna kaffelatte läger idé tillsammans. Men de hängde ut Mats Blyckert istället.
Alla fritidsledare fick munkavel på sig......
Tänkte att du kanske ville veta.
Trevlig sommar!