7 okt. 2008

....många bollar i luften......


Konsten att ha "många bollar i luften" premieras idag. Det vill säga ju mer saker vi kan hålla på med samtidig ju mer kapabla anses vi vara. Har vi idag helt "evolutionerat" bort fokus? Att vara 100%-igt fokuserad på det man gör brukar, för det mesta, ge det bästa resultatet.


Ett exempel jag mer än gärna dra upp är bilkörning, där har vi verkligen gått från ett fokus till mångfokus. På den tiden, när bilarna hade en topphastighet på 60km och du kunde åka mil utan att möta någon annan bilist, kunde föraren vara helt fokuserad på sin uppgift.

Idag, när topphastigheterna är mångdubblade och du inte kan åka en meter utan att möta övriga bilister, måste du som förare hålla "många bollar i luften". Du ska: hålla koll på skyltar, övriga bilister, mobiltelefonen, ev äta frukost, raka dig, kamma dig, måla ögonen, roa barnen, lyssna på radion, ta intruktioner av GPS:en samt troligtvis surfa på nätet också. Allt detta verkar vara måsten idag.


Har evolutionen verkligen gått så snabbt att vi är mogna för att hålla fokus på allt detta samtidigt???????


Om den har det, så har den glömt mig.................... Jag behöver fortfarande fokusera mig på en sak i taget om den ska bli riktigt bra. (Dinosaurieklassad antagligen)

Inga kommentarer: